Paviljoen as-a-service Merwede

Dit innovatieproject draagt bij aan onze actielijn Digitalisering gebouwde omgeving en datadiensten. De betrokken partijen bij dit innovatieproject zijn Merwede LAB, Boelens de Gruyter, Rabobank, Circular Finance Lab, CiSe Network en Janssen de Jong.

Situatie
In het Merwede gebied wordt door Boelens de Gruyter en Janssen de Jong een paviljoen gerealiseerd van 1400m2, functie kantoor/creatieve bedrijvigheid. Deze partijen hebben in gezamenlijkheid de ambitie opgevat om het paviljoen volledig (100%) as-a-service te realiseren (skelet, façade, lift, installaties, interieur, etc.).

Verkenning
Met de deelnemende partijen in het project verkennen we de mogelijkheid om het paviljoen-as-a-service in te richten volgens het CiSe (Circular Service) model. Dit is een financieel-juridische samenwerkingsstructuur die cashflows in circulaire netwerken beheert en verdeelt. Een verdien- en financieringsmodel voor circulaire ketens. Het CiSe model bestaat bij de gratie van het automatiseren en vastleggen van onderliggende (contract)administratie en maakt daarvoor gebruik van Distributed Ledger Technologie (DLT).

Impact
Voordeel van Paviljoen as-a-service concept is dat leveranciers mede verantwoordelijk zijn en worden beloond voor het sturen op levensduurverlening en hergebruik van materialen en producten na afloop van de levensduur. Deze hebben daarna een grote kans om wederom in het economisch verkeer terecht te komen (hergebruik).

Meer weten over dit innovatieproject? Neem dan contact op met Jaimy Nijnens (jaimy.nijnens@romutrechtregion.nl).

Op de hoogte blijven van innovaties en ander ondernemersnieuws?