DigiC x DNHK: De wijk van de toekomst

Bent u benieuwd hoe woningen snel, circulair en biobased kunnen worden gerealiseerd? mHome, DigiC en de DNHK nodigen u uit om u op 18 april te kijken hoe circulair en biobased bouwen er in de praktijk uitziet door een bezoek te brengen aan de wijk van de toekomst, Telkesveld in Helmond.

18 april 2024 13:30-17:00 Telkesveld, Biezenlaan 29 5708 ZD Helmond Meld je aan!

Circulair en biobased bouwen in de praktijk

Het zal u niet ontgaan zijn: Nederland staat voor een enorme woningbouwopgave. Er moeten niet alleen heel veel woningen worden gebouwd, maar het moet ook nog eens op een duurzame manier.

Bent u benieuwd hoe woningen snel, circulair en biobased kunnen worden gerealiseerd? mHomeDigiC en de DNHK nodigen u uit om u op 18 april te kijken hoe circulair en biobased bouwen er in de praktijk uitziet door een bezoek te brengen aan de wijk van de toekomst, Telkesveld in Helmond.

In Helmond verrijst de komende jaren een bijzondere wijk: De wijk van de toekomst. Hier worden innovaties op het gebied van vervoer, gezondheid, data, energie en circulair bouwen ontwikkeld en toegepast. Een van de pilot-projecten in deze unieke wijk is Telkesveld. Telkesveld is een initiatief van projectontwikkelaar mHome. Zij hebben 52 compacte bio-based woningen gerealiseerd, gericht op 1 of 2-persoons huishoudens. De verplaatsbare woningen zijn gebouwd door ECO+BOUW, de community wordt gebouwd door de bewoners.

Hoe deze wijk tot stand komt en wat de initiatiefnemers en bewoners tegenkomen, licht Bernd Hendriksen deze middag toe. Vanzelfsprekend staan Nederland en Duitsland ook voor grote vraagstukken, zoals het beter afstemmen van vraag en aanbod op de woningmarkt en hoe dit op een duurzame manier bereikt kan worden. Bernd Hendriksen van mHome licht in zijn presentatie welke successen er al behaald zijn welke uitdagingen nog overwonnen moeten worden, en laat zien hoe zij modulair en biobased bouwen in hun fabriek in Nijmegen.

Programma

13:30 uur Inloop en ontvangst
14:00 uur Welkom door Bernd Hendriksen (mHome), DigiC en de DNHK
14:05 uur Presentatie mHome over de successen en uitdagingen van modulair en biobased bouwen
14:30 uur Wandeling naar Telkesveld
14:45 uur Rondleiding en bezoek woning door Andy Pieloor
15:35 uur Wandeling terug naar Brandpunt
16:00 uur Architectonisch ontwerpen met modelbouw door architect Allart Vogelzang van Vector-i
16:30 uur Netwerkborrel

Komt u ook naar deze Duits-Nederlandse uitwisseling op 18 april? Wij kijken uit naar uw komst!

Op de hoogte blijven van innovaties en ander ondernemersnieuws?