Logistieke voorspellingstool voor gebruik bouwhubs 

Dit innovatieproject draagt bij aan onze actielijn Slimme bouwlogistiek. De betrokken partijen bij dit innovatieproject zijn Gemeente Utrecht, UC Group, Topsector Logistiek en Vialis.

Aannemers zijn vaak huiverig om aan de slag te gaan met het gebruik hubs. In het ‘normale’ logistieke proces, zonder hubs, wordt er materieel besteld en vervolgens geleverd. Dit is gemakkelijk, maar je wilt 1) minder bewegingen, 2) minder de omgeving verstoren (congestie) en 3) minder uitstoot. Hubs zijn hiervoor de ideale oplossing.

Dit innovatieproject focust zich op data tooling om inzicht te krijgen in de voordelen van het gebruik van hubs bij de afbouw van binnenstedelijke hoogbouwprojecten. Hierbij gaat het specifiek om de afbouwfase en focust de tool zich op de vier grootste materiaalstromen: wanden en plafonds, keuken, badkamers en installaties. Dit zal in de toekomst worden uitgebreid. Daarnaast ligt de focus voornamelijk op tijdelijks hubs die op strategische plekken kunnen worden neergezet, zodat deze voor toeleveranciers en het project goed bereikbaar is.

Meer weten over dit innovatieproject? Neem dan contact op met Matthijs Akkersdijk.

Op de hoogte blijven van innovaties en ander ondernemersnieuws?