Digitalisering brengt de bouw weer in beweging. Koppelkansen voor bouw en logistiek voor datadeling en integratie

Stichting MHS, Port of Utrecht en het Loket project ontvangen je van 12:00 tot 17:00 uur op 2 februari 2024 in de foyer van het Huis van de Provincie in Utrecht.

2 februari 2024 11:30-17:00 Provincie Utrecht, Archimedeslaan 6, 3584 BA Utrecht Meld je aan!

Samen gaan we beleven hoe digitalisering een antwoord geeft op de uitdagingen waar de bouw vandaag de dag voor staat. Centraal staat de casus van het CAB gebouw in Cartesius Utrecht. Vanuit die casus kijken we niet alleen naar de bouw maar ook naar de agenda’s transport, gezondheid en veiligheid.

Programma

11:30 – 12:00 uur Ontvangst met lunch in het provinciehuis Utrecht

12:00 – 12:30 uur Inleiding op de dag

12:30 – 14:00 uur Pitches van partijen met digitale oplossingen

14:00 – 15:00 uur Demonstrator door studenten en bedrijven

15:00 – 16:00 uur Samen werken aan een meetplan in een world café

16:00 – 17:00 uur Borrel en netwerk

Als je interesse hebt in het event of meer informatie wilt ontvangen, stuur dan een email naar: event@metropolitanhubsystem.nl

Digital Twin(ning)
Digital twinning speelt op 2 februari een belangrijke rol. In de afbeelding hiernaast is zichtbaar hoe de digitale en fysieke wereld in elkaar vervloeien en hoe de Digital Twin is ingezet voor een bouwproject in Leiden.

Rond het bouwen van de Digital Twin ontstaat een dialoog met alle relevante stakeholders. Deze dialoog vormt de basis voor het inrichten van een durzaam operationeel en logistiek proces op en rond de bouwplaats. Niet alleen tijdens de sloop en bouwfase maar ook vooruitkijkend naar de fase van wonen en werken.

Wat verwachten we van jou
De middag gaat niet alleen over kijken en luisteren maar vooral over denken en doen. Bedrijven en studenten gaan met je aan de slag om met bestaande en nieuwe digitale oplossingen een zo optimaal en duurzaam mogelijke uitvoer van deze bouwplaats te realiseren. Daarbij kijken we niet alleen naar het proces op de bouwlocatie zelf maar ook naar inrichting van de logistiek van en naar de bouwplaats toe.

Waar gaan we mee weg
Aan het eind van de dag presenteren we de contouren van een strategisch meetplan waarmee in de komende jaren de effecten worden gemeten van genomen inrichtingsbesluiten op gebied van bouw, transport, gezondheid, veiligheid.
Gestart wordt met de bouwplaats Cartesius met de ambitie om de aanpak bij andere bouwplaatsen te introduceren.

Op de hoogte blijven van innovaties en ander ondernemersnieuws?