De winnaars van de Circular Awards 2024 zijn bekend!

Als hoogtepunt in de Week van de Circulaire Economie werden vandaag, na een publieksstemming, de Circular Awards uitgereikt. Dit gebeurde tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie in Nijmegen. ROM-programma DigiC was één van de drie finalisten in de categorie Public.

14 maart 2024 1 minuut

De Circular Awards worden tijdens de Week van de Circulaire Economie georganiseerd door het Versnellingshuis Nederland Circulair! en mogelijk gemaakt door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Voor de zevende keer op rij wordt de schijnwerper gezet op inspirerende producten, projecten en ondernemers die laten zien wat een circulaire economie voor Nederland kan betekenen.

Naast de categorie Public zijn er nog drie andere categorieën: Circular Award Business, Circulair Chain Award en de Circulair Hero. De laatste categorie zet een individu in het zonnetje die een significante bijdrage heeft geleverd aan de circulaire economie.

Onze felicitaties gaan natuurlijk uit naar alle winnaars: Buurman (categorie Business), PHA2USE (categorie Public) en Stichting Wood Loop (categorie Circular Chain). Deze innovatieve projecten en producten van ondernemingen en overheden laten zien wat de circulaire economie kan betekenen voor Nederland.  Daarnaast werd Sabine Biesheuvel, directeur van BlueCity verkozen tot Circular Hero 2024 voor haar bijdrage aan de circulaire transitie in Nederland. Samen bouwen we aan een circulaire toekomst!

Versnellen van de circulaire bouweconomie
DigiC is een  innovatieprogramma dat onderdeel is van het Earth Valley en ROM Utrecht Region. Het programma heeft als missie de transitie naar een circulaire bouweconomie in Nederland te versnellen door het bevorderen van digitalisering. Hierbij richt DigiC zich op fabrieksmatig bouwen, slimme bouwlogistiek en digitalisering van de gebouwde omgeving en datadiensten.

DigiC draagt concreet bij aan een circulaire (bouw)economie door het realiseren van innovatieprojecten in samenwerking met publieke en private partijen, zoals een gebiedsgericht materialenpaspoort, een zelfvoorzienende circulaire fabriekswoning en het versnellen van de circulaire woningbouw in Nederland door het ‘first time right’ principe.

Op de hoogte blijven van innovaties en ander ondernemersnieuws?